R
A
C
E
W
A
L
K
I
N
G
 
DIVERSE NORSK - 2006
MENU
Home
Facts
Photo
Plans
Racewalking
Links
Partners
Div.Norsk
Team Plätzer
LogIn
 

PRESSEMELDING
FRA NORGES GANG- OG MOSJONSFORBUND

7. juni 2006

Skrevet av: Halvor Lea

Endelig klart for comeback for Kjersti Tysse Plätzer

Fredag er det endelig klart for comeback for kappgjengeren Kjersti Tysse Plätzer. Etter svangerskapspermisjon og skadeavbrekk stiller hun til start i landskamp mot Latvia, Litauen og Sverige i Bergen. – Jeg elsker å konkurrere, og gleder meg som en unge til å stå på startstreken igjen, sier Kjersti, som ikke har konkurrert skikkelig siden hun ble nordisk mester i oktober 2004.

Det har gått lengre tid enn ønskelig å komme tilbake for kappgjengeren Kjersti Tysse Plätzer. I juni i fjor fødte hun for andre gang, og i vår var planen å komme tilbake for fullt i konkurranse. En skade i hoften satte en stopper for sesongens tre første World Challenge konkurranser. Men fredag er det endelig duket for comeback for sølvvinneren fra OL i Sydney.
- Endelig går det riktig vei. To uker før sesongstart ble jeg skadet, og det var et slag midt i ansiktet. Det ble en tung periode med mye frustrasjon for å finne ut av hva som feilet meg.
Det har tatt uendelig mye lenger tid enn planlagt. Skaden i hoften satte meg åtte uker tilbake. Faktisk får jeg fortsatt ikke lov av doktoren å løpe vanlig, men fredag er det klart for comeback, sier en forventningsfull Kjersti Tysse Plätzer.

Det blir ekstra hyggelig for Kjersti å gjøre comebacket sitt på hjemmebane foran familie og venner. Hele sesongen hennes blir nå rettet inn mot EM i Gøteborg i august.
- Jeg føler jeg har vært kjempelenge borte, derfor har jeg ekstra sommerfugler i magen. Men jeg elsker jo å konkurrere, så jeg gleder meg skikkelig til å vise meg fram på hjemmebane. Akkurat nå er jeg litt usikker på hvor jeg står og hva jeg kan prestere.

Landskampen markerer også starten på NM-helgen i kappgang i Bergen.
- Det er 10km i landskampen fredag, men jeg ønsker å gå 20 km, for å få muligheten til å kvalifisere meg til EM. Uansett skal jeg gå slik at det blir et comeback med en bra følelse. Men jeg kommer nok til å være litt taktisk. Det er ikke lurt å vise fram for mye. Det kan være fornuftig å ha noe å overraske med i august, ler Kjersti Tysse Plätzer, som allerede har staket kursen ut mot OL i Beijing, der hun sikter mot medalje.

Samtidig med comebacket kan Kjersti glede seg over broren Erik Tysses fremganger denne sesongen. I verdencupen i La Coruna satte han ny norsk rekord på 20 km og ble nummer ni med tiden 1.20.34. Erik Tysse har også vært på seierspallen i en av årets World Challenge konkurranser. Hun ser frem til å se hva han kan prestere i landskamp på hjemmebane.
- Erik har utviklet seg mye, og blitt en voksen utøver. Jeg sa til ham da jeg gikk ut i svangerskapspermisjon at nå må du etablere deg som egen utøver, ikke som min lillebror. Det har han virkelig gjort, og det gleder meg masse. Han er i god form, og har hevet seg ytterligere etter verdenscupen i Spania, sier Kjersti Tysse Plätzer.

Også Trond Nymark har satt norsk rekord i år, det gjorde han på 50 km under den samme verdenscupen i La Coruna, med tiden 3.41.40. Med det resultatet ble han nummer to, og fikk sin første internasjonale pallplassering. Under landskampen i Bergen skal Nymark gå 20 km.
- 20 km er Eriks distanse, så her skal Trond spille annenfiolin. Han er ennå ikke helt restituert etter 50 km i Spania, og har så vidt startet oppkjøringen mot EM. Han skal gjøre det beste han kan, men er altså ikke helt i form nå, sier trener Roger Gjelsvik.

 

Mer Norsk
©Kjersti Tysse Plätzer